0

Упражненията и тренировките са последното нещо, за което си мисли човек, докато е на море. Обстановката там предразполага към мързеливо излежаване, а не към усърдни занимания. Ако искате обаче да запазите формата си, плажът е идеално място за фитнес и за тонизиране на тялото. Това, че сте на почивка, не е причина да се занемарите. Ако искате да продължите с тренировките си, но в по-лек вариант, плажът е точното място за вас.

Въпреки че се връщате релаксирали от почивката си, често килограмите не прощават. Ако не искате да имате неприятно усещане за тежест - с няколко фитнес упражнения на плажа на ден ще запазите и дори ще подобрите спортната си форма по време на отпуската. Разбира се, няма да има желания ефект, ако преяждате ежедневно или консумирате вредни храни. Рано сутринта и привечер е най-подходящото време за фитнес упражнения на плажа.

Ето няколко с много добър ефект:

 

Най-доброто начало на фитнес тренировка на плажа е кардиото. Джогингът във водата например би бил чудесен старт на разтоварващата тренировка. Използвайки крайбрежната ивица, където водата ви стига до глезените, ще загреете и тонизирате мускулатурата.  Потичайте 5-10 минути и ще подготвите тялото си за следващите упражнения.

 

 

 

 

 

 

След джогинга, седнете на пясъка с широко отворени крака (колкото можете), изпънати ръце над главата (така че да оформяте буквата Х), затворете очи и дишайте дълбоко. Изпъвайте ръцете хубаво, така че да усещате леко напрежение в гърба. Направете няколко повторения от по 15-20 секунди.

 

Седнете по турски. Започнете да правите наклони встрани, подпирайки се върху лакътя на едната рака, а с другата правете пружиниращи движения над главата си. Редувате посоките, като правите по 10 повторения и в двете.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Застанете в кучешка поза. Едновременно вдигнете левия крак назад и дясната ръка напред, като задържате по няколко секунди в тази позиция. Направете 10-15 повторения, а после сменете крака и ръката и отново изпълнете серията.

 

Продължете със стречинг. Седнете на пясъка с разтворени крака. Хванете с ръце пръстите на краката и се наведете напред, колкото можете. Направете няколко пружиниращи движения и се върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За стягане на коремните мускули - легнете по корем с изпънати над главата ръце. Повдигнете едновременно ръцете и краката (под формата на лодка), така че да усещате напрежение в коремната мускулатура. Задръжте няколко секунди и направете 5-10 повторения.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако искате да работите едновременно за мускулите на краката, седалището и корема - легнете по гръб с ръце встрани до тялото и изпънати крака. Повдигнете цялата долна част на тялото (както когато правите свещ), докато краката ви минат над главата и достигнете пясъка. Задръжте и направете 5 повторения.