0

З аразените с коронавирус ще бъдат изведени днес от старческия дом в град Кула, съобщи кметът Владимир Владимиров пред БНТ.

Заразените с коронавирус ще бъдат изведени днес от старческия дом в град Кула, съобщи кметът Владимир Владимиров пред БНТ.

Те ще бъдат настанени в болници в Лом, Монтана и София.Всеки момент се очаква да пристигнат първите автомобили в болници в Лом, Монтана и София. Така болните хора ще бъдат отделени от здравите. 18 са вече възрастните от дома в град Кула с положителни проби за коронавирус, показват данните на Регионалната здравна инспекция във Видин. В дома в Кула са настанени

 43 души, сред тях и тези с положителни проби за COVID-19. От там не са излизали и хората от персонала, които вчера през деня са били на смяна. Владимир Владимиров каза, че заразените нямат симптоми. Двама са вдигнали лека температура. В болница е настанен един човек, който обаче е с отрицателен резултат.  На абсолютно всички домуващи са взети проби. 16 нови плюс една проба от петък - 17 са положителните проби на домуващите, уточни кметът на Кула. Областният кризисен щаб е осигурил извеждането на тези 17 домуващи в болници.