0

Приглушена светлина с тих джаз, няколко ароматни свещи и никакъв телевизор.  Идеалната атмосфера за еротичен масаж. Разбира се, маслото за тяло е абсолютно задължително. То не трябва да е много мазно и с прекалено силен аромат, за да не дразни очите, както и интимните части. Ароматите му могат да са различни. Подходящи за вашата романтична нощ са санталово дърво, лимон, лавандула, бадемовото масло. През студените зимни дни особено полезно както за страстта, така и за кондицията е масло от розмарин. Освен че ще запали страстта то действа като мозъчен стимулант и влияе добре на дихателната дейност.  
Презареждане
Маслото от розмарин е известно и с подмладяващите и тонизиращите си свойства. То оказва благоприятен ефект върху кожата и пречи на нейното отпускане. Води битка със свободните радикали, които са главният виновник за стареенето. Няколко капки масло от розмарин, прибавени към бадемово, са отлично средство за масаж, категорични са сексолозите.
Розмариновият екстракт засилва кръвообращението. Маслото е незаменимо и при борба с целулита. Може да го добавите и във ваната. Така ще релаксирате ума и ставите. Масажирането на областта на сърцето пък може да накара хората със сърдечни проблеми да се почувстват като преродени.  


Техника
Можете да масажирате партньора си на леглото или на пода, но земята е по-стабилна основа за натиска и дава повече свобода на движение, казва сексологът д-р Илия Врабчев. Не забравяйте да поставите възглавница под масажирания, така ще му е по-приятно, съветва той.  Когато любимият ви лежи по корем, тя се поставя под стомаха му, а когато е по гръб – под таза. В началото движението трябва да е отпускащо. Затова започнете масажа от гърба, като бавно плъзгате ръце. Акцентирайте върху врата и раменете. Нежните докосвания там ще възбудят половинката ви. Преместете длани върху задните части, без да прекалявате с натиска. Не пропускайте краката, които се нуждаят от релакс. Концентрирайте се върху стъпалата, защото там има силни ерогенни зони. Можете да задържите пръстите си върху палеца на крака, но внимавайте натискът да не е прекалено  силен. 

Опитайте леда, преди да го използвате

Лед през зимата? Много от двойките изтръпват при мисълта да го ползват по време на масаж в студените дни. Дори и по това време на годината обаче ледените кубчета си остават неизменно средство за повишаване на страстта. За да получите очаквания ефект, те трябва да са престояли известно време на открито и да са започнали вече да се топят. Затова преди да започнете масажа, можете да опитате леда с върха на езика си – това още повече ще засили възбудата и желанието за ласки с любимия.

Втривайте взаимно шампоан в косите си

Д-р Илия Врабчев


Аквамасажът се прави в банята под душа или във ваната. И тук могат да горят ароматизиращи свещи, да звучи нежна музика и да има чаши с искрящо шампанско или изстудено бяло вино.  Влезте под душа или във ваната и оставете кожата ви да се отпусне от топлата вода. Второто действие е да се подсушите и да се намажете с ароматни масла. Трето – измивате се след намазването с леко хладен душ. Няма страшно, няма да настинете, защото следва четвъртото действие. При него следващото средство е ароматният шампоан, който втривайте взаимно в косите си.