0

Н ад 700 пациента от всички възрастови групи от Североизточна България са потърсили помощ в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през празничните дни. От тях 330 са деца и 370 възрастни, уточниха от лечебното заведение.

Над 700 пациента от всички възрастови групи от Североизточна България са потърсили помощ в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна през празничните дни. От тях 330 са деца и 370 възрастни, уточниха от лечебното заведение.

В болницата са били хоспитализирани 272  души, а на 19 са извършени спешни животоспасяващи операции. Сред спасените са и 3 пациента с остър миокарден инфаркт и 23 с мозъчен инсулт.

Около 10 души пък са преминали през Клиниката по токсикология към Военноморска болница във Варна по време на празничните почивни дни. Това съобщиха от Клиниката по интензивно лечение на остри отравяния и токсикоалергии към ВМА – МБАЛ Варна.

90% от случаите, лекувани по Коледа, са били алкохолни интоксикации, но сериозни инциденти и тежки алкохолни натравяния не са регистрирани. Лекарите са лекували и пациент с инхалаторна интоксикация с пушечни газове.

В Клиниката по празниците няма постъпили малолетни или непълнолетни след прекомерна употреба на алкохол. Всички пациенти са в добро здравословно състояние.