0

Ако постоянно се намирате под силно напрежение, работата ви е динамична и отговорна, затова се чувствате силно изтощени и понякога дори изчерпани, можете да намалите хроничния стрес, на който сте изложени, с помощта на хомеопатията.
Живот
Съществуват хомеопатичи препарати, коитопомага при типичните психоемоционални и физически оплаквания в резултат от съвременния начин на живот. Такъв например е Нукс вомика D6.  Препоръчва се при заседнал начин на живот, с прекомерна употреба на алкохол, цигари, медикаменти в опит за разтоварване от стреса, безсъние и изтощение. Помагат още при умствена преумора, нервност и раздразнителност при прекалено много работа, чести главоболия, оплаквания след преяждане или махмурлук. Препаратът  е  ефективен още срещу запек, включително и срещу  хемороиди поради заседнал начин на живот. Полезен е още при опити да се спре тютюнопушенето, алкохола и  кафето.
Друг вид хомеопатични лекарства помагат да неутрализираме  неблагоприятния ефект от употребата на антибиотици. Колкото и да ни се иска да ги избегнем, понякога се налага да използваме антибиотици в  борбата срещу бактериите, причиняващи болести и инфекции. За съжаление, антибиотичното лечение носи опасността от поява на дисбаланс в чревната флора, свръхрастеж на бактерии и гъбички. Употре­бата на антибиотици може да провокира стомашно-чревни разстройства като метеоризъм, диария и др.

 


Неразположение
За да се справим с тежите неразположения, появили се след приема на  антибиотици, може да използвате хомеопатичния препарат Окубака D6. В хомеопатията той се препоръчва винаги за лечение на остри интоксикации в резултат на употреба на силни медикаменти, при силна диария с нарушения на дейността на стомашно-чревния тракт. Препаратът може да ви бъде много полезен при  проблеми след прием на храна, която не е била прясна, непоносимост към непозната храна, както и при временни промени в храненето при пътувания по екзотични места, отравяния от храна, но също и от химични лекарства, тютюн и химични добавки в храната. Лекарството може да се взема като профилактика преди пътуване до екзотични дестинации. Може да се приема превантивно и преди хранене навън, когато не сте сигурни в качеството на храната.
История
Хомеопатията е метод на лечение с над 200-годишна практика, разработен от немския лекар д-р Самуел Ханеман.  Възниква като революционна за времето си терапия и с появата си се превръща в подходящо средство за домашно лечение и грижа за здравето.  В Европа най-широко е разпространението на хомеопатията в Германия и във Франция. Над 150 000 лекари по света я използват.