0

П челният прашец е незаменин здравословен компонент в храненето. Той е богат на витамини, минерали и, на практика, съдържа всички вещества, необходими на човешкия организъм. Чрез тях той го защитава от инфекции, намалява възпаленията на ставите и действа антитоксично.

Пчелният прашец е незаменин здравословен компонент в храненето. Той е богат на витамини, минерали и, на практика, съдържа всички вещества, необходими на човешкия организъм. Чрез тях той го защитава от инфекции, намалява възпаленията на ставите и действа антитоксично.

Πчeлният пpaшeц e чyдeceн ecтecтвeн отговор на алергиите. Този естествен пчелен продукт може да се приема под различни форми, включително и от него да се приготвя вкусна и здравословна закуска.

Пчелен прашец с банани

Продукти: прясно мляко – 1 чаша (може да бъде заменено с кокосово или бадемово), банан – от ½ до 1 брой, боровинки (може и замразени) – 1 чаша, пчелен прашец – 1 супена лъжица, кокосово масло – 1 супена лъжица (може и без него), кисело мляко – ½ чаша, ленено семе – 1 супена лъжица.

Πpигoтвянe: Всички съставки се смилат в блендера.

С кисело мляко

Най-лесният начин за консумация на пчелния прашец е с кисело мляко. Една супена лъжица от него се слага в купичка кисело мляко, разбърква се, престоява една нощ. На сутринта се разбърква отново и се консумира. Можете да добавите ядки, плодове и семена.

Други начини за консумация

Няколко зрънца пчелен прашец се държат известно време под езика докато се разтворят, след това се изпива чаша вода.

Добавете около 20 г прашец към 100 г мед. Бъркайте до разтварянето на прашеца. Консумира се по на гладно по една – две чаени лъжички всеки ден.

Пчелен прашец може да бъде добавен към смути или върху филийка, намазана с мед.