0

 

Сложете пилотски модел очила през лятото, ако искате да сте в крак с модата. Високо в небето такива са носили пилотите на самолети още в далечното минало.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бум

Моделите на дизайнера Матю Уилямсън са много актуални тази година. Те са нагиздени с орнаменти като сребърни листа в горната половина на стъклата, а рамката и стъклата са малко по-широки от обикновено, със заоблени ъгли. Това придава на иначе класическия модел нов привкус от XXI в. Други представители на това „семейство“ пък са съвсем класически, с минималистични и тънки рамки, без никакви орнаменти и украшения. За дамите се препоръчват такива с по-дребни стъкла, за да не стигат линията на веждите. Господата пък трябва да избират такива с по-широки стъкла, тип бъбречета. Самолетните очила се върнаха на мода в края на пролетта и изглежда ще си останат тук още доста време. Слънчевите аксесоари на пилотите от онова време  се разхождаха и на подиумите по време на седмицата на модата и привлякоха вниманието на повечето хора.

Според дизайнерите единственото условие за тези модели е да са с непрозрачни стъкла. Препоръчва се да са огледални с зелен, син или червен оттенък.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Още

Има и други представители на отминалите години, които са модни и през тази. Това са очилата с  ретро рамки тип 60-70-те години. Те са изключително подходящи за романтичните натури  и почитателките на класиката. Очилата могат да бъдат открити с дръжки на едва загатнати пантерови мотиви, бели, черни или цветни. Отличават се с големия си диаметър, към носа са по-тесни, а към слепоочието са широки. Квадратните рамки, също толкова атрактивни и модерни. Те са идеален аксесоар за щурите и обичащи приключенията хора. Причината е че цветовете им са много свежи и в невероятни комбинации. Цайсите с правилни форми  ни заливат в най-разнообразни багри, задължително много ярки, за да привличат вниманието и да помагат за доброто настроение. Освен веселите рамки цветът на двете стъкла при някои модели са оцветени в контрастна на дръжките боя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Мърка

Котешките форми на слънчевите очила също са хит тази година, но и минават на едно ново цветно ниво.  Без значение каква e извивката, дали са големи или малки самите им рамки, дали имат различни цветове, щампи и понякога дори текстури, те са всякак приети за модерни през 2016 г. Очилата тип котешко око са а извити нагоре рамки, наподобяват погледа на четириногото в нощта и са особено шик.  Другият вариант на този модел, прилича на пеперудени криле и е изключително атрактивен за по-ексцентричните дами. Ще ги откриете в най-различни на цвят рамки, в комбинация от тъмни или много светли стъкла. Част от моделите изглеждат съчетание между познатите, идеално кръгли, хипи рамки, с нови елементи. Имат по-масивна рамка само в горната част на кръгчето, сякаш имат вежди. Тук стъклата също са огледални, със златист блясък в тях.

 

Елегантно

Други пък имат променящ се оттенък по рамките, като хамелеон, който напомня на мрамор, а моделите, които доста се харесват на публиката са на Burberry. Един от най-атрактивните аксесоари пък прилича на жив огнен въглен и запалиха духна на всички. Те са част от колекцията на  Michael Kors. Синият мрамор изглежда фантастично при моделите на Anna Sui с обли стъкла и фънки рамки. Както винаги Gucci пък залагат на шантави модели с орнаменти, като също се придържат към мрамора по дръжките на аксесоара. Въпреки нестандартния си стил те придават интелигентен вид.

Що се отнася до багрите на по-елегантните модели, те са в пълен контраст със знаковите за сезона пастелни и неутрални тонове, които са при дрехите. При очилата се налагат два тъмни доста наситени цвята.  Те се наричат гроздов сок и бръмбарово зелено.