0

Д иетолози от САЩ назоваха четири ястия, които трябва да се ядат за закуска за всички, които не искат да качат излишни килограми или се стремят да отслабнат.

Експертите смятат, че овесените ядки, ястията с яйца, протеиновите шейкове и киселото мляко са най-добри за отслабване. „Овесените ядки ще ви помогнат да се чувствате сити по-дълго, защото съдържат бавни въглехидрати. Те осигуряват енергия за дълго време, не повишават нивата на кръвната захар и не причиняват умора “, казват експертите.

Освен това овесените ядки и зърнените храни съдържат много фибри, които имат положителен ефект върху сърцето и храносмилателните процеси. В допълнение се препоръчва да се яде храна, приготвена с яйца всяка сутрин. „Яйцата са чудесен източник на протеин, който помага за балансиране на кръвната захар и за ускоряване на метаболизма. Когато се комбинират със зеленчуци, богати на фибри, яйцата са чудесен избор за хора, които искат да отслабнат “, съветват специалистите.

Препоръчват и да се пият протеинови шейкове сутрин, като към тях се добавят плодове и зеленчуци. Според експертите това ще осигури на организма 20-30 грама протеини, които са необходими за правилния метаболизъм. Когато се комбинира с фибри, протеиновият шейк може да бъде много полезен за поддържане на форма и отслабване.

Не бива да се пренебрегва и киселото мляко за закуска. То е отличен източник на протеини. Освен това експертите цитират изследване, което показва, че хората, които редовно ядат кисело мляко на закуска, са в по-добра физическа форма и тежат по-малко от тези, които не го правят.