0

Д инята, пъпешът, прасковите и кайсиите са сред сезонните плодове, на които имаме няколко месеца да се насладим.

Динената лимонада може да бъде изключително приятен летен коктейл. Сладкият вкус може да се коригира в зависимост от количеството мед или захар. Любителите на киселия вкус пък могат да добавят лимон. Според рецепта в purvite7.bg за динена лимонада необходимите продукти са:

- парчета диня около 700 г (без кората и костилките)
- кората от 1 лимон
- 3/4 ч.ч прясно изцеден лимонов сок
- 1/2 ч.ч светъл мед
- 1 лимон на резени за украса

Начинът на приготвяне пък е следният:

Поставете парчетата диня в кухненски робот или блендер и ги пюрирайте до гладка смес. Прецедете през сито, като разбърквате. Пресипете в голяма купа или кана и прибавете лимоновата кора. В съд смесете сока от лимона и меда и разбъркайте, докато медът се разтвори напълно. Добавете към динената смес. Разредете с 1 1/2 чаши студена вода (може да опитвате, за да си го направите на вкус), покрийте купата и приберете в хладилника да изстине добре. И накрая сервирайте с много лед в красиви чаши, украсени с лимоновите резени.