0

С лед 31-вата минута сексът става лековит. Човек може да подобри здравето си и да отложи появата на редица хронични заболявания, ако се отдава на  интимни ласки ни  повече, ни по-малко от 31 минути поне два пъти седмично, твърдят британски сексолози. Здра­вос­ловните ползи  от забавлението под завивките не започват още от първата минута. Организмът започва да произвежда полезни химични съединения и антиоксиданти след 31 минути секс.
Имунитет
Оказва се, че по време на секс се отделят антиоксиданти, които ни предпазват от свободните радикали, които пък са виновни за появата на различни болести и за стареенето. Тези  биохимични вещества действат  благоприятно и отпускащо на човешкия организъм. Антиоксидантите могат да ни предпазят от вируси,   бактерии, токсични вещества и да накарат имунната ни система да работи на пълни обороти.  Проучването на британските сексолози показва, че интимните ласки, който продължават повече от половин час,  предпазват от сърдечни заболявания, рак и други болести. Ако им се отдаваме 3-4 пъти на седмица, имунната система укрепва, а защитните свойства на организма се повишават. Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби, като произвеждат така наречените антитела - имуноглобулин А. Отдаването с половинката регулира хормоните в организма, които са от важно значение за психологическата стабилност на човек.
Еуфория
Оказва се, че  любовните занимания  подобряват  състоянието на сърцето и циркулацията на кръвта, особено в мозъка. Доказано е, че намаляват диастоличното кръвно налягане и нормализират нивата на холестерола. Най-доброто решение за леки депресивни състояния, нервност, напрежение, параноя, несигурност, отново се оказва сексът. След него мозъкът отделя хормона  на щастието, който намалява напрежението, като създава така познатото ни чувство на еуфория. В сперматозоидите пък се съдържа веществото простагландин, което е доказано, че отговаря за доброто настроение на дамите. Затова  сексът без презерватив  може да ни накара да хвърчим от щастие.


Ласките под завивките са важни и за женската красота. Те изглаждат кожата. По време на секс нивата на естроген в женското тяло се удвояват, което на свой ред прави косата блестяща, а кожата мека като коприна. Изпотяването по време на сексуален контакт път пречиства порите и предпазва от дерматит.

Горим 238 калории със забавление под завивките

Ако искате да отслабнете, наблегнете на секса, а не на фитнеса, съветват учени. Половин час интимни ласки с любимия човек помагат да се сбогуваме с 238 калории.
Канадско изследване  показа, че мъжете изгарят средно около 120 калории със секс, а дамите около 90. Откритието направили канадски учени от Квебек, които изследвали над 200 влюбени. Изразходената енергия по време на секс се равнява на енергична разходка по нанагорнище, на игра на тенис или на 15-минутен джогинг. Оказва се, че мъжете при интимна близост изгарят около 4,2 калории на минута, а на бягащата пътека те се разделят с 9,2. При дамите тези показатели били съответно 3,1 при секс и 7,1 при тичане.
“Резултатите от проучването ни доказаха, че сексуалната дейност може да се счита за много полезно физическо упражнение. Простата сметка показва, че да правиш секс е по-полезно за отслабване, отколкото само да се разхождаш. Разбира се, тичането и фитнесът горят доста повече, но и интимните ласки не са за изхвърляне”, обяснява ръководителката на тестовете Жули Фрапие.
Учените провели тестовете сред 211 хетеросексуални двойки на възраст между 18 и 35 години. Те им дали специални уреди за измерване на изразходената енергия при секс и фитнес. Те трябвало да попълнят анкета доколко изморени се чувстват и какво удоволствие са изпитали. 28% от изследваните хора предпочитат секса пред бягащата пътека като начин да свалят натрупаните  излишни килограми.