0

4-годишни са най-малките сноубордисти у нас. За тази нова мода при зимните спортове ни разказаха от сноуборд училище, което провежда уроците си на хижа „Алеко“. До 50% намаления на зимната екипировка пуснаха по магазини и в нета.

Все повече родители предпочитали да записват във въпросното училище наследниците си. За две години слезе много възрастта при каране на сноуборд, поясниха от школата. По думите на експертите вече възсядат дъските 4-годишни. Така един мъник миналата година цяла зима сърфирал по снега като възрастен. „Детето има някаква дарба“, допълниха от сноуборд училището.

Цени

240 лв. излиза 5-дневния курс по сноуборд. В цената се включват транспорт от София до хижа „Алеко“ и обратно, 4 часа на ден инструктор и екипировка. През това време както децата, така и възрастните успяват да усвоят техниките по сърфиране със сноуборд върху снега. В случаите, в които мераклиите за зимния спорт искат да го продължат и след курсовете, то те трябва да заделят най-малко по 25 лв. на ден. Точно толкова са нужни, за да се наемат обувки и сноуборд на Витоша. Когато нашенци се увлекат по-сериозно по карането на сноуборд, то тогава влагат хилядарки в хобито си, поясниха запознати. Хубавата новина обаче е, че именно през този месец, малко преди да падне снегът по планините, повечето магазини са пуснали зимна екипировка от стари колекции с до 50% намаления. Така например в момента може и от нета дори да се закупи ултрамодерен сноуборд за около 800 лв., намален от 1000 лв.

Ефекти

Не на последно място е хубаво да се отбележи, че карането на сноуборд носи редица ползи за здравето дори и за най-неопитните сноубордисти. Помага за намаляване на тревожността и бори депресията. Според експертите сноубордът е чудесно аеробно упражнение. Карането му подпомага изгарянето на калории. Един час на снега със сноуборд стопява над 400 калории. Наред с това тренира добре мускули на глезените и краката и облекчава някои от ставните болежки. Практикуването му подобрява цялостната гъвкавост и засилва способностите на възседналите дъските да се концентрират след това по-добре на работното място.