0

Б олница „Тракия“ организира безплатни прегледи за диабетици и училище за пациенти по повод Световния ден на диабета – 14 ноември, съобщиха от лечебното заведение.

Те ще се бъдат извършени от екипа на Отделението по съдова и ендоваскуларна хирургия – доц. Димитър Петков, д-р Иван Тенев, д-р А. Елкин, д-р С. Бисеров и д-р П. Пенков. Те са предназначени за хора с диабет и усложнения при диабетно стъпало (наличие на рани). Прегледите ще се състоят на 14, 15 и 16 ноември в Медицински център „Трета поликлиника“. За тях се изисква само предварително записване на телефон 042/987 754.

В Болница „Тракия“ ще се проведе и информационна кампания за рисковете и усложненията при хората с диабет. За тази цел на 14 ноевмри в лечебното заведение ще се раздават информационни брошури. Освен това на 15 ноември от 17.00 ч. ще се проведе информационна среща на водещи медицински специалисти от Болница „Тракия“ с пациенти с диабет и техните близки. По време на нея ще бъдат изнесен лекции за диагностиката и усложненията при диабет, както и за възможностите им за лечение. Медицинските специалисти ще отговорят и на поставените въпроси от страна на пациентите. Входът е свободен за всички желаещи.

Инициативата е част от „Училище за пациенти“ на Болница „Тракия“, което има за цел да се повишава здравната култура на българските граждани.