0

2022-ра е година на Черния Воден Тигър – това означава ярки емоции, неочаквани проявления на съдбата и много събития в личен и социален план. Стихията е Дърво и Ян – мъжкото начало, активността. Образуващият елемент е метал. Тигърът е третият знак от зодиака на Изтока. Свързва се с новото начало, с пролетта. Той влиза на власт на 4 февруари 2022 г. Тигърът е склонен на неочаквани постъпки, някои доста необмислени. Но дървото уравновесява нещата и не предлага големи драми. Все пак 2022 г. е сблъсък за господство и надпревара кой ще излезе по-голям и силен. Енергиите дават възможност за развитие, но не са подходящи за рискове.

Плъх (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020) Източният хороскоп вещае за Плъха възможности за успех, годината на Водния Тигър за тях трябва да е по-стабилна от предишните. Но има и подводни камъни, които могат рязко да усложнят нещата. Затова не трябва отпускане. Годините на Тигъра рядко доставят постигане на всички цели на Плъха, но в същото време като цяло те са добри да представителите на тази зодия. Енергиите в годината на Водния Тигър Дават възможност на Плъха да преодолее повечето препятствия, ще му е необходима и помощ от близки приятели или съраетници. През 2022 г. Плъхът е под особена защита от елемента на водата. Но за влюбените ще има момент на неопределеност и безпокойство. Трябва повече решителност, но и да не се форсират нещата. В професионален план има възможности за успех, ако целите са конкретни. Не се предоверявайте на емоции, а действайте с хладен разум.

Бик (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021) Годините, в които властва Тигърът, не са от най-благоприятните за Бика. Хората от тази зодия трябва да отговарят на много въпроси и от тях зависи колко сложни ще си ги направят. За тези, които умеят да си подреждат приоритетите, нещата ще вървят далеч по-гладко. Тази година Бикът има нужда от много повече спокойствие, но съдбата не винаги ще му го осигури. Затова, който може да премести бизнеса си от шумния град на село, да го направи. Бикътк да спаздва баланса между семейния живот и професионалния. Цялата година трябва да бъде много внимателен във всяка едно област. Да контролира желанията си. Да бяха от опасни авантюри. Ако иска добри резултати, не трябва да действа сам през 2022 г. Бикът е известен с възможностите си за адаптация и тази година те ща са му повече от полза. С тяхна помощ той ще преодолее повечето проблеми. Годината се очертава да е доста интересна и водният Тигър не затваря всички врати, а само дава шанс за изява, за преосмисляне на приоритетите.

Тигър (1950, 1962. 1974, 1986. 1998, 2010 и тези, които ще се родят през 2022) 2022-ра е година на Тигъра, но по източния календар тя не му гарантира само положителни емоции. Възможни са доста полюсни моменти – както успехи, така и провали. В кариерно отношение се дават доста възможности за развитие. Но и конкурентите се активизират и трябва да положите доста усилия за неутрализирането им. Използвайте нови методи. Ако смените сферата на професионалната си реализация, имате също добри шансове за успех. Точните избори за вас тази година са по-важни от когато и да било. Нови съюзници ще са ви от полза. Не действайте сами тази година, добре е да има с кого да споделите усилията. Емоциите няма да са ви от полза в бизнесделата, обмисляйте точно всичко. Влюбените Тигри догодина ще имат защита от повечето удари на съдбата. Но не трябва да предприемат неконтролируеми действия.

Заек (1939, 1951, 1963, 1975. 1987, 1999, 2011) В годината на Тигъра Заекът не трябва да има особено високи очаквания, но и да очаква големи падения. Нужно му е повишено внимание през целия период. Особено в социалните контакти. Заекът е известен с прояви на мъдрост и разумност, а точно сега повишеното внимание, особено във финансовите дела, ще му е само от полза. За Заека няма да е добре сега да споделя отговорността в своите професионални и обществени дела. В същ6ото време трябва да е на тръни, за да не бъде подведен именно от съдружник. Колкото по-малко споделя отговорностите си, толкова по-малко има възможности за провал. Влюбените Зайци не трябва да влизат в конфликти, проявата на ревност няма да им е от голяма полза. Водният Тигър им дава възможност за таймаут. В това число и от любовния живот. Семейните обаче трябва да спазват принципа за златната среда и да не залитат в крайни емоции.

Дракон (1940, 1952. 1964, 1976, 1988, 2000, 2012) Водният Тигър носи на Дракона година, богата на събития в професионален, битов, финансов и сантиментален план. Годината носи положителни енергии на Дракона, но той трябва да прояви особена устойчивост при постигането на целите си и да не се отклонява от пътя. Заради някои от изборите си е възможно Драконът да отложи делата си, но именно преодоляването на препятствията може да го доведе до удовлетворение от свършената работа. Трябва правилно да разпредели силите си и да направи точните изчисления, което за Дракона не винаги е възможно. Разпилява енергията си и ако не се вземе в ръце, това може да се окаже неприятно в крайна сметка. Да не се стреми към успех на всяка цена, а да разпредели правилно силите си. Да внивама с необоснованите разходи. Да обуздае бунтаря в себе си, за да може да подобри имиджа пред хората, които го интересуват. Влюбените  трябва да са готови на компромиси. Трябва добре да контролират емоциите си, за да имат полза от всяка ситуация.

Змия (1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013) Сложен и бурен период очаква Змиите, но с изглед и за големи успехи в обучението и придобиването на опит, който ще им донесе ползи през следващите години. В професионален план 2022 г. е добра за изграждането на трамплин към по-добри постижения в бъдеще. Змията трябва да бъде упорита, да проявява настойчивостк и да не се отплесва в странични пътища, а да се придържа към изпълнението на основните си цели. А целите трябва да бъда и реални, а не фантазии. Да внимава във финансовите дела. Следете за кредите си и по възможност на взимайте нови дългове. Рискът не е за Змиите тази година в нито една от сферите на живота. За тях 2022 г. е подготовка за бъдещите дела. Да избягват конфликти, Тигърът не е на тяхна страна. Разделите може да са за добро. Последната трета на годината е благоприятна за Змиите и те ще имат шансове за много по-добро представяне.

Кон (1930, 1942, 1954. 1966, 1978, 1990, 2002, 2014) За Конете 2022 г. ще премине динамично, но под знака на оптимизма и приключението. Не стигайте до крайности, не се стремете на всяка цена да разрешите дадена ситуация. Ако ударите на камък, отложете за следващи периоди, а не се мъчете да решите проблема на всяка цена. Конят има всички шансове да преодолее препятствията пред него, изникнали през 2021 г. В професионален план е добро време за командировки, за среща с партньори и подписване на изгодни контракти. Кариерният ръст е възможен. Но внимавайте финансово, може да изхарчите големи суми за решаването на проблеми, свързани със семейството и дома. В личен план се задават силни страсти и емоции, на които разумът не е подвластен. Годината предлага енергии, които могат да ви доведат до задоволства и радост в любовно и семейно отношение. Сватбите не са изключени и за този знак те са под положителна енергия.

Коза (1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015) 2022 г. носи енергия на успех и оптимизъм, на поправяне на предишни несполуки. Козата през 2021 г. имаше поводи да се доказва и да отстоява позициите си, сега това ще бъде закрепено с още сили. Водният Тигър може да ограничи устрема на вашите недоброжелатели. Той отстранява препятствията, а Козата трябва сама да премине по пътя. Трябва да е готова да направи своя избор и да вложи в него доста усилия. Пред този знак се очертава добър път и той трябва да се възползва от предоставените възможности за кариерен успех. Финансово може да са му нужни спестяванията от предишни години. Козата да се сткреми да не влиза в нови дългове и да спазва добрата финансова дисциплина. За нея материалната стабилност е много важна през 2022 г. Необвързаните представители на зодията могат да очакват положителни емоции в годината на Тигъра. Много любовни отношения ще бъдат интензивни, но не много продължителни. Не изпадайте в паника, ще имате други възможности. Трябва само да изчакате, за да видите дали те няма да издържат по-дълго време. За обвързаните  Кози годината носи стабилност.

Маймуна (1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016) Водният Тигър носи на Маймуната сложен период, изнурителен, но в същото време и стимулиращ. Маймуната да е готова да защити територията си. Възможност за проблеми от най-различен характер. Задават се времена на безпорядък и неопределеност. Професионално трябват доста усилия, повече труд, но това пак няма да гарантира, че успехите ви ще бъдат забелязани. А и не е ясно дали те ще са убедителни. Внимавайте за атаките на конкурентите. Маймуната трябва да приеме хвърлената ръкавица. Да се готви за отмъщение на противниците. Врагът никога не спи. Финансово трябва особено внимание. Проявете разум и никакви емоции. Не е добро време за крупни инвестиции и особено големи покупки. Не влизайте в дългове. Добри новини – имате шанс за подкрепа от роднините и приятели. А това е добър начин за постигане на победи.

Петел (1945, 1957, 1969, 1981, 1993. 2005, 2017) Периодът ще е динамичен за Петела. Водният тигър напомня за необходимостта да обновите своите приоритети. Да се противопоставите на страховете си. Време за трансформация и възраждане. През 2022 г. Пентелът ще се сблъска с нова ситуация, а това се засилва във втората половина на периода. Професионално може да смени работата, дори сферата на действие. Време за сложни и радикални решения. Финансите също ще са под натиск. Приемете периоода като време за обучение и промяна на навиците. Може да смените и местожителството. Внимавайте с партньора, отношенията могат да станат много обтегнати. За необвързаните Петли времето е изпълнено със страсти и много емоции. Ще имат успех, ако се съсредоточат не на отрицателните, а на положителните страни на обекта на желанията си. Това важи и за обвързаните.

Куче (1946. 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018) 2022 г. предлага сюрпризи и положителни енергии. Водният тигър дава на Кучето да се изяви в най-добрата си светлина, да разчита на собствените си сили, да успее във всички начинания. Професионално може да очаква заслужена награда за вложените усилия. Сега е време миналото да се отблагодари за всичкия труд. Финансово Кучето също е покровителствано свише, но да внимава какво и кав върши, да не пилее напразно средства. Възможности за по-добри постъпления. Преди подписването на договори да се проучи добре ситуацията. Не се увличайте по примамливи на вид предложения, а ги проучете. В социалното общуване нещата също изглеждат положителни. Но  внимавайте да не бъдете подхлъднати от недоброжелатели, които ви се умилкват. Отстоявайте собствените си приоритети. Има ситуации, когато ще се изисква бързо решение и скоростна реакция.

Глиган (1957, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019) 2022 г. се очертава да е сложна, но в същото време и доста стимулираща с интересни перспективи, особено в личен план. Потокът на енергията, сформиран от Водата през този период, дава възможност за движение напред и нагоре, за взимане на справедливи и ефективни решения в сложни ситуации. Глиганът е приспособима зодия и това ще й даде възможност  за успехи и признание. Енергиите дават възможност и за избори между различни предложения. Емоциите не трябва да са водещи, а разумът. Не бързайте, доброто обмисляне е от полза. Избягвайте непредвидени разходи. Годината на Водния Тигър е подходяща за погасяване на задълженията. Не взимайте нови по възможност. Но може да направите крупни инвестиции. Тигърът гледа благопожелателно на Глигана във всяко едно отношение идващата година. Глиганът е известен, че трудно се оправя с чувствата си, затова да внимава с бушуващите емоции. Появилите се проблеми трябва да бъдат гледани право в очите, Глиганът да не се страхува да взима решения и това ще го отведе към положителни пътища.