0

Б ургас е шампион по евтини акумулатори. Масово от региона пътуват до втория по големина град на морето, за да се възползват от намаленията, показа проучване на „Телеграф“.

В момента фирмите се надпреварват с промоции. Най-големи са отстъпките при връщане на стария акумулатор на място и купуването на нов. Тогава цената пада с 20 лв. 

Намаления

Намаления има и в останалите градове в страната, но в Бургас офертите са най-апетитни. За сравнение обикновено в София може да се спестят около 14 лв. от редовната цена при връщане на изхабената батерия, а в Пловдив - 12 лв. Някои фирми правят намаление според теглото на върнатия акумулатор.

Обикновено цената е 80 стотинки за килограм. Други намаляват от редовната стойност, без да е необходимо да се връща старият.

Меле за акумулатори на половин цена

Отстъпките варират между 10 и 30 на сто и повечето важат до изчерпване на количествата. На промоция се предлагат и зарядни за акумулатори. В момента повечето са с около 30 процента по-евтино от редовната цена.

Търсене

Търсенето на нов акумулатор през първите работни дни на 2024 г. е засилено. Имаме наплив на клиенти и заради голямата конкуренция правим намаления, коментираха търговци. Те уточниха, че когато паднат температурите, което се очаква следващата седмица, много акумулатори към края на експлоатационния си период трябва да се подменят с нови.

Затова хората се ориентират към това отсега. „За да установите колко още му остава на акумулатора, трябва да се направи замерване с мултицет, но когато колата работи и повечето консуматори са включени - радио, парно, климатик, светлини, изтъкнаха от автосервиз в София.

И допълниха, че проверката е вид превенция, за да не закъсате с колата ненадейно. По-добре си купете нов акумулатор отсега и се подсигурете, съветват монтьори. По думите им масово, когато термометрите паднат под нулата, има обаждания от техни клиенти, че колата не може да запали. Оказва се, че проблем е именно акумулаторът, който трябва да се подмени. В момента в столицата има опция да дойдат и да го сменят на място. Услугата върви 39 лв. за доставка и смяна на адрес в рамките на 60 минути.