0

В неделя ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност. Само на отделни места в крайните югоизточни райони ще превали. Ще духа слаб, в Югоизточна България - умерен североизточен вятър. Това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 29°. Вечерта от запад ще започне увеличение на облачността и през нощта на много места от запад на изток ще превали. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца, в следобедните часове ще започне да се понижава.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над южните райони и на отделни места там ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънчево ще е времето и в планините. В следобедните часове облачността ще се увеличава, но до вечерта ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.