0

Е то какво ще намерите в новия брой 76 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф”:

Отиде си Ставри Калинов. Поклон пред твореца в брой 76 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 14 септември.

В приложението за златните ни читатели ще откриете още: Как софиянци са си честители банята, защо османският пътешественик Евлия Челеби е препоръчвал краставите и тези, които се оплакват от дизентерия да се къпят в минерална вода, как старите софиянки са се били с налъми за място на наровете. Фалшив циферблат вместо градски часовник – Жанета Йорданова разказва любопитна история от миналото на Русе.

Проф. д-р Радостина Александрова от БАН с анализ за това мит ли е, че в миналото сме били по-здрави, отколкото сега.

Разбира се, няма да пропуснем турските сериали, за които четете всеки четвъртък в „Телеграф“. Този път на фокус е приказката за Красавицата и Звяра, която гледаме в сериала „Наследство“. Ще се оженят ли накрая главните герои, фиктивен ли ще е бракът и дали булката няма да повлече крак и богаташът Яман да се наложи да започне да свиква с нова Красавица.

Кои са грубияните в световния футбол – в рубриката „Ретро спорт“. Синдромът на двойниците – на кого е кръстено това състояние и защо някои хора си внушават, че близките им са подменени с други.

И още: Как да наточите ножа лесно и бързо с подръчни средства – в рубриката „Практични съвети“

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за нашите скъпи, златни читатели!