0

В брой 71 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 10 август, четвъртък, ще откриете:

Чаровен и аристократичен, леко присмехулен и дистанциран, този образцов джентълмен е магнит за жените, които обожават изтънчената му визия и игра. На 10 септември английският актьор Колин Фърт ще направи 63. Скучен и праволинеен в традиционния си облик на екрана, животът му е цветен и отговаря точно на тоалетите, с които ще го видите.

Главният герой в „Златно време” този четвъртък, както вече разбрахте, е Колин Фърт. Турското кино даде на света много зашеметяващи мъжки образи, които спечелиха любовта на милиони зрители. В разгара на темата за домашното насилие у нас един екранен герой предизвиква умиление и надежда - всяка жертва има правото да срещне своя Тахир. А в тази роля в сериала „Ти разкажи, Черно море“ успешно влиза актьорът Улаш Туна Астепе, чийто портрет ще намерите в приложението „Златно време”.

Всеки четвъртък – подробности за любимците от турските сериали, с които преживявате толкова хубави мигове всяка вечер. В традиционната за приложението „Златно време” рубрика „В кухнята на...”, с която всеки четвъртък влизате в кухнята на образци на киното и литературата, ще намерите „Вкусотиите на Нефес”. Разбира се, че става дума за главните героини от сериала „Ти разкажи, Черно море”, които само преди два епизода решиха да станат бизнесдами. Това означава, че тези, които го могат, ще въртят бюрек, сарми със зехтин, зелен фасул и други лакомства, а тази, която не се чувства в свои води в кухнята, ще им е шефка.

В рубриката „Здраве” проф. Радостина Александрова от БАН разказва за комарите – ще разберете, че те са любители на нулевата кръвна група, а редакторът на „Златно време”/Телеграф – Кристи Петрова, може да потвърди, че е така. Иван Георгиев припомня за герой в бяла престилка - д-р Стефан Черкезов, спасил 47 души от горящ автобус. В рубриката „Ретро спорт” се спираме на най-известните братя и сестри в тениса.

И още: - Защо пенсионерите трябва да избягват добавките за забавяне на стареенето? Какъв е нормативът за крачките, които трябва да изминавате на ден? - Интересно четиво за Магьосника на хаоса - Остин Озмън Спеър. - В чужди гащи ли се намъкна Джей Ло? Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!