1

С кандалният клип, в който дете удря момче със специални образователни потребности, взриви социалните мрежи. Всички институции бяха сезирани, а момичетата, замесени в побоя, са изключени от училище.

СЛЕД ЖЕСТОКОТО МАЛТРЕТИРАНЕ: Прокуратурата търси свидетели на побоя над дете в Перник

На кадрите се вижда как момиче напада брутално с шамари момче на същата възраст. Лелята на битото дете първа разпространи видеото в социалните мрежи. Оказва се, че нападателите са били няколко.

Потвърждава го и баща му, който преразказва случилото се през погледа на детето: "Попитах го: Защо са ти тези синини? Отговори: Тате, ударих се в стълб. Бях на работа. Класната му ми се обади и ми каза, че има клип за мен и че е пребит от момиче. Идваше ми да се разплача. Призна си. Каза, че три момчета и три момичета са му налетели и започнали да го бият. Не е могъл да се защити по никакъв начин", разказа бащата на битото момче.

БРУТАЛНО: Ученичка налага и измъчва момче със специални образователни потребности

По думите на бащата синът му вече се чувства по-добре. Бърза беше и реакцията на институциите - момичетата са изключени от училище. Кметът на Перник Станислав Владимиров също обеща съдействие и подкрепа.

Бивша директорка на училище в Перник е майката на агресивното момиче.  "Не е агресивна, нормално се държи с другите деца, с възрастните", каза чичото на биячката пред Bulgaria ON AIR.