0

Н а 17 декември Банско открива зимния сезон. Снегът закъснява, температурите в планината са между 5 и 8 градуса, но всички очакват празника и много изненади. Освен гостите от страната и чужбина, по покана на туристическия бизнес, екипи на двете най-големи телевизии в Израел пристигат в планинския ни курорт, за да снимат филм. По традиция в Банско зимният сезон започва със студентския празник. Градът беше препълнен, трудно се намираха места в заведенията. От местния туристически бизнес отчетоха това като добър знак.

Пазарите се отвориха след пандемията, а очакването за ръст на зимните туристи потвърди преди дни и министър Илин Димитров, който е убеден, че страната ни е предпочитана и заради атрактивните цени.

Сериозна е подготовката и за официалното откриване на сезона. Общината ремонтира десетки улици, разшири зоните за паркиране, рехабилитиран беше и пътят към ски зоната. Банско очаква и една от най-големите инвестиции през последните години - изграждането на летище. Компанията е българска и вече има картбланш и терен.

Въпреки че пандемията отмина, в ски зоната ще бъдат запазени всички мерки за сигурност и дезинфекция. И тази година се очакват километричните опашки от скиори, които са в пъти повече от възможностите на съоръженията.

Празникът в събота, 17 декември, ще започне както и досега - на Бъндеришка поляна, а един от участниците в играта "Ловци на съкровища" ще си тръгне с чисто нов автомобил.