0

Д нес преди обяд на много места в равнинната част от страната и отделни котловини ще бъде с мъгла или ниска слоеста облачност. В планините през целия ден ще бъде слънчево и сравнително топло.

В Източна България ще духа слаб вятър от югозапад, в останалите райони ще бъде почти тихо. Максималните температура ще са между 8° и 13°, малко по-ниски ще останат в местата с трайна мъгла, в София - около 9°.

През следващите дни времето ще се задържи сравнително топло за края на декември с минимални температури предимно между 0° и 5° и максимални - между 10° и 15°. Ще бъде почти тихо или със слаб югозападен вятър.

В низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност, в повечето места след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва до предимно слънчево.

Трайна мъгла ще има на места в Дунавската равнина и там дневните температури ще остават по-ниски. В планинските райони ще бъде слънчево. В новогодишната нощ вятърът ще е слаб от югозапад, временно ще стихва.

Ще има разкъсана облачност над много райони до ясно, на места в равнинната част от страната видимостта ще е намалена. Към полунощ температурите ще са между 2° и 7°.

Екстремни температури четвъртък

Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1948 г. минус 19.2°, а най-високата през 2020 г. 16.3°.

Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 2001 г. минус 19.5°, а най-високата през 1983 г. 19.5°.

Най-ниската температура на тази дата в Плевен е измерена през 1992 г. минус 19°, а най-високата през 1978 г. 19.6°.