0

Ж ители на великотърновските села Теменуга и Водно излизат на протест. Причината е пропадането на пътя, който ги свързва с градовете. От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че проектирането ще приключи през ноември. Обходният маршрут е в изключително лошо състояние, за което от агенцията се извиняват. Той също ще бъде ремонтиран.

„Пътят е опасен. Не му е правен ремонт от 40 години. Нито линейка, нито пожарна може да мине оттук”, разказаха местни жители.

"От София до Сливовица хората стигат по-бързо, отколкото от Сливовица, пътят е опасен. Няма как да се разминат две коли и по обходния маршрут", споделя Кристина Дамянов.

Тери и Полина Съливан от Великобритания живеят в селото от 16 години. Техни приятели също искат да се заселят там, но проблемната инфраструктура ги отказва.

"Много хора от Великобритания искат да се преместят тук. Мястото е прекрасно, природата – чудесна, но няма път. Състоянието му е ужасно", разказва Полина.

От АПИ, които отговарят за поддържането на 4 км от този участък, поднесоха извиненията си за лошото състояние на трасето. Оттам посочват, че в момента тече проектиране на пътя, което трябва да приключи през ноември, тепърва обаче ще се избира строителната фирма. Обходният маршрут пък щял да се ремонтира през септември.