0

"Продължаваме Промяната" върнаха на президента Румен Радев неизпълнен втория мандат на среща на "Дондуков" 2. 

"Връщам папката с неизпълнения мандат. За съжаление този списък с национални цели, с приоритети, със задачи за тяхното постигане, не получи достатъчно политическа подкрепа. Но аз съм сигурен, че това усилие си струваше, обсъждането, дискусията накъде трябва да се развие България през следващите месеци и години тепърва предстои. Това е въпрос за бъдещето на нашите деца, внуци, къде искаме да живеем и как искаме да живеем", каза акад. Николай Денков.

"При връчването мандата ние обсъдихме задълбочено вашите виждания за подхода и шансовете за съставяне на правителство. Обсъдихме също така приоритетите и целите във вашата декларация, което за съжаление не се случи в българския парламент. Но вчера вашите коалиционни партньори и съмишленици от "Демократична България" заявиха, че единственият начин да се състави правителство с трети мандат е, ако се постигне договореност между ГЕРБ и вас. Ще ви помоля да обсъдим този изключително важен въпрос", заяви държавният глава.

 Сега въпросът е кой ще получи третия мандат и ще има ли подкрепа.

ПП са готови на разговори за третия мандат с всички. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов предлага нов обществен договор. ДПС смятат, че са най-подготвената партия да реализира такъв мандат. Според "Възраждане" трябва бързо да се върви към нови избори.

БСП пък няма да подкрепят кабинет с мандат на ДПС и "Възраждане". Според "Демократична България" сега е изключително важно да има правителство, но казват, че ПП и ГЕРБ трябва да се договорят. "Български възход" също са готови да го вземат.