0

З драве и успех пожела на столичани кметът на София Йорданка Фандъкова на тържественото запалване на светлините на Коледната елха пред Народния театър „Иван Вазов“ в столицата. То бе съпроводено от спектакъл с изпълнения на любими танцови и музикални формации, и 3D мапинг.

БТА

Елхата е висока 10 метра и е украсена с множество лампички и гирлянди. Светлините на коледното дърво бяха запалени в присъствието на актьорите Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

БТА

БТА

Празничният спектакъл „Истинската Коледа“ със специален 3D мапинг върху сградата на Народния театър е подарък от Столичната община и А1, обявиха от местната управа. Спектакълът представи  по увлекателен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него бяха танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената излязоха музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и и други изпълнители. Върху сградата на театъра бяха проектирани различни картини, свързани с предстоящия светъл християнски празник.

БТА

БТА