0

П рез четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще има по-значителни временни увеличения на облачността, главно над Южна България, и на отделни места ще превали дъжд, предимно слаб. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб източен, в югоизточната част на страната - умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - 25°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вълнение ще има в областите Добрич и Бургас. 

Временни увеличения на облачността ще има главно над южното крайбрежие, но само на отделни места в следобедните часове ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността ще бъде по-често значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 12°.

В петък главно над източната половина от страната ще има повече облачност, на места там отново са възможни слаби валежи, а североизточният вятър ще е до умерен. Температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски. В събота ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб; сутринта ще е по-хладно, но дневните температури отново ще са малко по-високи.