0

Т ази вечер около 17:20 ч. на телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа на главен път Е772 (София-Варна) след разклона за село Богатово, съобщи БТА, позовавайки се на информация от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово. 

 В посока Варна лек автомобил "Ауди" А6, управляван от 31-годишна жена, при изпреварване на тежкотоварен автомобил и връщането му в лентата за движение след изпреварване, поднася и се удря в насрещно движещ се лек автомобил "Фолксваген" Голф, управляван от 65-годишен мъж. След удара автомобилът на 31-годишната жена се удря и в тежкотоварния автомобил, предмет на изпреварването. 

65-годишният водач на лекия автомобил в посока София е загинал на място. Пробите за алкохол и наркотици на 31-годишната жена са отрицателни, тя е леко пострадала. Предстои да се направят и кръвни проби на жертвата.

Пътят е бил почистен, но условията зимни. Предвид пътнотранспортното произшествие на мястото на инцидента трафикът е бил затруднен. В момента движението се осъществява без затруднения.