0

И стинската зима идва в петък. Тогава ще ни връхлети нов циклон, който се очаква да се образува в четвъртък. Той ще докара нов сняг, като се очаква валежите да са основно в Източна България, коментираха за „Телеграф“ от МетеоБалканс.

Разходка

Последният уикенд обаче времето ще позволи разходки в планините, но с променлива облачност, която ще се редува с периоди на разкъсвания. От неделя ще става по-студено, а термометърът ще се движи между минус 3 и 2-3 градуса.

От понеделник до сряда времето ще е неустойчиво, с променлива облачност, слаби валежи от сняг в Източна България на места, а в Западна България мъгли. Шофьорите да имат предвид, че в предпланините ще има заледявания. Това важи за Предбалкана, проходите Петрохан, Средногорието и Източна България.

Циклонът, който очакваме в края на седмицата, се очаква да образува лоша валежна обстановка, въпреки че на запад преваляванията ще са слаби или няма да има. При изтеглянето му ще нахлува студен въздух от запад на изток. Температурите обаче няма да падат до минус 10 градуса, каза климатологът Симеон Матев пред „Телеграф“.

По-студено ще е в планините, а в Дунавската равнина между минус 3 до 1 градуса, а минималните между минус 5 и минус 3 градуса.