0

В ремето тотално полудя! Цели 35 градуса температурна амплитуда се задава през март, стана ясно от съобщение на НИМХ. А както е известно големите разлики влияят неблагоприятно върху организма и общото ни състояние.

Тази година се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е между 5° и 7°, по Черноморието и в Южна България - между 6° и 9°, а в планините - между минус 8° и минус 2°.

Най-ниските температури ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите - между 20° и 25°. Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която в равнините е между 40 и 60 л/кв.м, в планините - между 50 и 90 л/кв.м.

През първото десетдневие, въпреки относително по-хладното начало, средно, в Западна България температурите ще са около нормите, в Централна и Източна – около и над климатичните норми. През първата половина от десетдневието ще има валежи, от дъжд и от сняг. Вероятността за снежна покривка е малка. През втората половина от десетдневието валежите ще намалеят, а температурите слабо ще се повишат.

През второто и третото десетдневие на Женския месец в годината динамиката на атмосферните процеси ще се задържи повишена. Ще има чести валежи, отново ще има и дъжд, и сняг. В началото на второто и през първата половина на третото десетдневие температурите ще бъдат около и по-високи от средните. През останалата част от периода ще са близки до обичайните.