0

Ц ентралната част на София ще бъде затворена за автомобили, както и пътят към прохода Шипка ще е с променена организация на движението. Мерките се предприемат заради отбелязването на Националния празник на България - 3 март.

Очаква се интензивен трафик по основните пътища. В цялата страна полицейското присъствие е засилено. Транзитното движение през Шипченския проход вече е ограничено. Шофьорите свободно ще могат да използват Прохода на Републиката.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково и обратно, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".  Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно. 

Участниците в честванията имат възможност да използват автомобилите си, за да се качат близо до върха, но за да се върнат към Габрово и Казанлък ще трябва да изчакат до 12:30 ч.

Заради честванията в София днес и утре синята и зелената зона няма да работят.