0

„5432 дни от тогава. Човек брои дните”. Това заяви в предаването „На фокус” Михаил Въжаров, бащата Кирил Въжаров, който бе наръган с нож в гърба пред столичния клуб „Соло”. Убийството стана през нощта на Велика събота на 2009 г. След 15 години в България беше върнат осъденият за убийството Илиян Тодоров, който намушкал в гръб и убил 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров. Третият пострадал при нападението в гръб оцелява.

Таен кръг в Темида бранел убиеца Илиян от „Соло“! (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЕКСКЛУЗИВНО: Узбекистан ни връща убиеца от Соло!

„Ударите и на тримата са на едно и също място, в гръб, нанесени професионално. Досъдебното производство мина бързо. В първия момент съдия Ченалова водеше стриктно делото, докато усетихме едно по-особено отношение към нас. Адвокатите на подсъдимия станаха едва ли не нейни адвокати. Имаше много потискащи ситуации, това беше целенасочено", каза бащата на Кирил. По думите му неговият син е бил убит два пъти - веднъж физически и втори път при съдебната неразбория.

Връщат ни двойния убиец от „Соло“

3 месеца след като хванаха в Узбекистан: Ташкент мълчи за убиеца от Соло

Въпреки доказателствата на първа инстанция съдия Румяна Ченалова оправда обвиняемия Илиян Тодоров за убийството на Кирил Въжаров и на Васил Александров. След това Тодоро изчезна от България. Родителите на убитите момчета са получили имейл за сделка за повишение на магистрати, участвали по делото.

Убиецът от „Соло“ с паспорт за 1000 лв.

Двойният убиец от “Соло“ имал среща в Истанбул, рискувал заради пари

След като преди дни Илиян Тодоров беше върнат в България, бащата на Кирил Въжаров обясни, че все още има надежда за страната ни. „Живея за младите, приятелите му, които много ни подкрепиха. В България има проблясъци. Има работеща прокуратура, външно министерство, което година работеше в екип с прокуратурата”, допълни Михаил Въжаров. 

ПОЩА: Искаме незабавно от Узбекистан убиеца от „Соло“

РАЗКРИТИЯ: Странни обстоятелства съпътствали делото "Соло" (ВИДЕО)

* Източник: NOVA