0

И сторията на  Иван Данаилов Димитров, 27-годишният англичанин от български произход, който на 23 юни гравира името си до това на приятелката си с ключ на стената на Колизеума, изглежда почти като италианска комедия със заглавие" Иван+ Хейли 23”. 

ИВАН+ХЕЙЛИ: Стана ясно кой е новият Джизъс!

Иван, които бе заснет да осквернява древния амфитеатър, е осъден да плати глоба от 965 евро за вандалския акт. 27-годишният българин обаче все още не е получил разплащателна сметка, по която да заплати дължимата сума, съобщава Il Messaggero. 

Иване, Иване... К*р на Колизеума (КОМЕНТАРЪТ НА ТЕЛЕГРАФ)

След като издраска Колизеума с ключ, подобно на Благой Димитров, известен като Благо Джизъса, Иван изпрати писмо до кмета на Рим Роберто Гуалтиери и Капитолийската прокуратура

„С дълбоко смущение признавам, че едва след случилото се за съжаление научих за древността на паметника. Осъзнавайки тежестта на извършеното деяние, искам с тези редове да поднеса моите най-сърдечни и искрени извинения към италианците и целия свят за нанесените щети”, извини се тогава Иван.

СЛЕД КАТО СЕ РАЗВИХРИ В КОЛИЗЕУМА: Джизъса 2 се извини

Сега местната полиция, сезирана от градската прокуратура, трябва да се сдобие с банковите сметки на археологическия парк Колизеум. Но към днешна дата няма развитие по въпроса. 

ПРЕВЗЕХА Я! Нашенци опънаха БГ софра пред Арена ди Верона (ВИДЕО)

Междувременно от Археологическия парк гарантират, че през следващата седмица управителят на Бюджетната служба и Министерството на културното наследство ще предприемат действия за разрешаване на проблема и в най-кратък срок ще информират Иван за сметката, по която ще трябва да преведе сумата от 965 евро.