0

15-годишен ученик, возещ се на предната седалка до шофьора, загина на място при зверска катастрофа на междуселския път Ружинци-Дреновец край Видин. Починал е и водачът на лекия автомобил – 32-годишен мъж от село Карбинци. В болницата бере душа третият от компанията – 21-годишен младеж от село Бело поле.

По първоначални данни тримата младежи се прибирали от дискотека. Шофьорът настъпвал здраво газта по тесния междуселски път.

Контрол

На един от завоите изгубил контрол над управлението на автомобила, напуснал платното за движение и се преобърнал в близкото дере. При излизането от пътя колата се преобърнала няколко пъти, преди да се спре в дърветата на таван. Возещите се вътре младежи са били без колани до един. Удряли са телата си едно в друго, което допълнително е допринесло за леталния изход в ситуацията, категорични са катаджии, дошли на местопроизшествието. По предварителни данни и тримата младежи са употребили алкохол. Автомобилът се е движел с над 120 км/ч, при ограничение от 80 км в района.

Оглед

Липсва спирачен път, показва огледът. Сигналът за инцидента е подаден около 00:49 часа на 112, потвърдиха от полицията. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава, в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

БТА