0

М ладеж на 19 години от разградското село Мортагоново е с опасност за живота след тежка катастрофа, станала тази нощ на главния път Русе-Варна, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. 

Сигналът за пътния инцидент е получен на тел. 112 около 02:15 часа на 30 октомври. На място са изпратени екипи на „Пътна полиция“ и оперативно-следствена група. При огледа е установено, че на изхода на село Ушинци в посока Варна лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж от Варна, при неспазване на дистанция, блъска в задната част друга кола, шофирана от пострадалия младеж. Удареният автомобил се блъска в други две паркирани превозни средства. В колата е пътувало и 18-годишно момиче от Мортагоново, което е настанено в разградската болница с различни наранявания, без опасност за живота. 

Водачът на лекия автомобил, причинил катастрофата, е в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Пробите на двамата шофьори за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, уточни за БТА Георгиева. По случая се води досъдебно производство.