0

В еселин Вълчинов и Константин Суботинов ходили на пазар до два големи хипермаркета, за да купят чували, почистващи препарати и лопати, с които да опаковат останките от тялото на Кристиан Пеев и да ги заровят, а после и да почистят кървавите следи.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ето го бившият барман, разфасовал Крис! (СНИМКИ)

Това стана ясно по време на вчерашното заседание на Софийския районен съд, който остави Суботинов в ареста. Пеев бе убит в началото на миналата седмица. За убийството му бе обвинен бившият барман Вълчинов.

Криптовалута

Според разследването двамата се скарали за неосъществен бизнес проект за добиване на криптовалута, както и за 2000 лв., които Веско дължал на Крис. За зверството се разбра, след като канализацията на сградата, в която е убита жертвата, се задръстила. Разследването разкри, че соченият за извършител Вълчинов е разфасовал трупа на Пеев и хвърлял части от него в канализацията.

КАСАПНИЦАТА В СОФИЯ: Веско хвърлил 20 кг от Крис в канала!

Помощ

За да се отърве от останалата част от трупа, Веселин викнал на помощ Константин, с когото са бивши колеги. Последният обаче е обвинен в лично укривателство. Вчера в съда стана ясно, че щом се качил в жилището на Вълчинов на ул."Раковски" и видял нарязания труп в банята, Суботинов излязъл на балкона и 40 минути пушил цигари. След това се заел да му помага в прикриването на следите. Купили си препарати, почистващи материали, лопати и чували и започнали да "опаковат". Част от чувалите натоварили в колата на Суботинов, а другата част качили в такси, което наели. Като стигнали до кв. Бояна, до гориста местност на Витоша, освободили таксито и Константин започнал да копае дупка. Сложили там чувалите и ги заровили. После замаскирал мястото, за да изглежда като стърнище, стана ясно в съда. В друга дупка заровили препаратите и предметите за почистване и ги затрупали с камъни. Вещите на жертвата пък изхвърлили в кофа за боклук в Бояна.

В ПРИСТЪП НА ЯРОСТ: Касапинът Вълчинов убил Крис, като го ударил с гира в главата

Мотиви

Пред съда вчера Суботинов помоли само да не бъде задържан под стража. Защитата му настояваше за парична гаранция или домашен арест. Стана ясно, че обвиняемият имал да изплаща заем. Работил освен като барман и като разносвач на храна. Адвокатът му настояваше, че Константин не би извършил друго престъпление, защото е съдействал на разследването да се разплете случаят с убийството. Съдът обаче прецени, че има достатъчно данни за съпричастност в деянието. Няма опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление, тъй като е демонстрирал психическа устойчивост при помощта за заличаване на следите и транспортиране на човешки останки. Определението не е окончателно.