0

П ловдивчанин влиза в затвора за кражба на кафе и сок. Мъжът сключи споразумение с прокуратурата и договори наказание от 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Пловдивския районен съд е одобрил споразумението между страните и присъдата не може да бъде обжалвана.

Абсурдната кражба е извършена на 20 и 21 януари миналата година от склад на фирма, занимаваща се с търговия с хранителни стоки и безалкохолни напитки. В първия ден на престъплението, пловдивчанинът откраднал 5 броя натурален сок „Браво“ по 1,5 л. на обща стойност 13 лв. и 3 броя студено кафе „Раух“ на обща стойност 6,84 лв. На следващия ден свил още 5 броя натурален сок „Браво“, но този път в разфасовки по 1 литър.

Общата сума на всички откраднати напитки е 32,34 лева, която крадецът е възстановил.

Тъй като кражбите са извършени при условията на опасен рецидив, пловдивчанинът получава и ефективна присъда. До момента той е бил осъждан за тежко умишлено престъпление, като е лежал в затвора, а след това е бил осъждан няколко пъти за умишлени престъпления от общ характер.

Предвид утежненото съдебно минало и лошите характеристични данни, крадецът се е съгласил на подобна „лека” присъда. Той е осъден да заплати и разноските по делото на общо стойност 107 лева.