0

В брой 32 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” ще откриете:

Секссимволът на 60-те Ален Делон на 87. Френският ангел с дяволски характер, по който въздишаха жените по цял свят. Един истински мъж и великолепен актьор, от поколението на „титаните, които бяха погълнати от джуджета”.

Защо Ален Фабиан Морис Марсел Делон определя съвременните си колеги като стайни растения. Откъде идва гневът му? Защо играе толкова убедително роли на гангстери? И как изобщо е пробил в киното? Портрет на този невероятен мъжкар в киното и живота, който казва: „Има три вида актьори: лоши, добри и страхотни. С лошите всичко е ясно, те играят посредствено, добрите играят добре. А големите нищо не играят. Те просто живеят пред камерата. Като Жан Габен, като Брандо. Като мен".

В интервюто на броя Кристи Петрова разговаря с известния културолог, комуникационен и имидж експерт проф. д.н. Любомир Стойков за дрескода и визуалната култура на големите политически лидери. За Желязната лейди – Маргарет Тачър, модна икона на политическата сцена. За нанизите с перли и прословутата й черна лачена чанта на Asprey с правоъгълна форма, нейно оръжие. За скандалния финландски премиер Сана Марин, чието свободно държане и буйни купонджийски танци й докараха доста проблеми. За Ангела Меркел - банална, стандартна, понякога на границата на безвкусицата, но запомняща се, с открояваща се визуална индивидуалност. И за ексцентричния външен вид на Тереза Мей.

Малко известни факти за 10 ноември 1989 г. разкрива водещият български журналист и зам.-главен редактор на „Телеграф” Пламен Енчев.

Как се стигна до детронирането на Тато?

И защо Живков се е страхувал, че Михаил Горбачов ще го отрови.

Намек за „Великия диктатор” на Чарли Чаплин ли е големият резбован дървен глобус, който френският президент Франсоа Митеран подарява на Живков в началото на 1989 г., когато се среща в София с група български интелектуалци.

В рубриката „Ретро спорт” журналистката Надежда Кърликова припомня за „мача на века” - такъв етикет агенция Ройтерс лепва на страховития сблъсък Югославия - СССР във футболния турнир на олимпийските игри във Финландия през 1952-а.

Тито срещу Сталин на терена – първата част на това увлекателно четиво.

Месец ноември е посветен на мъжкото здраве.

10 аларми издават болната простата, разкрива в здравната рубрика на „Златно време” една от най-вещите журналистки в ресора – Поли Пантева.

И още: - Таргариен, Баратеон, Ланистър, Старк, Грейджой - към кой от домовете в „Игра на тронове” принадлежите според зодиакалния си знак.

- Новини за звездите от турските сериали - Влизаме в кухнята на „Криминале”, за да разберем как се приготвя млечния шейк на Мия Уолис (Ума Търман). Дали след като го опитате ще възкликнете, както направи Винсънт Вега (Джон Траволта): „Дяволски добър млечен шейк!“.

Всичко това – в „Златно време” към броя на „Телеграф” на 10 ноември. Всеки четвъртък златното приложение е при вас и за вас.