0

В новия брой 27 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” ще откриете:

Сто филма, четири развода, четири деца и шест внуци – така изглежда в цифри биографията на Джойс Пенелопе Вилхелмина Франкенберг. След като пуснахме въдицата, можем да подскажем, че я познаваме като Джейн Сиймур. И преди всичко като Доктор Куин Лечителката. На 71 години, както можете да се убедите, тя е запазила фигурата и енергията си. Хетерохромия пък е състоянието, на което се дължи разликата в цвета на очите й. 

В приложението „Златно време”, което идва до читателите всеки четвъртък с „Телеграф”, ще видите 10-те най-често споменавани ястия в турските сериали. Заедно ще надникнем в кухнята на сериала „Теория за Големия взрив” и ще опитаме панираните филийки на Шелдън Купър – мммм, вкуснотия. Ще приготвим френски тост и спагети с колбас. И ще подсилим имунитета си с чаша чай с джинджифил. Шелдън ни подсказва рецептата.

В брой 27 на „Златно време” ще научите още:

* Защо бизнесдамата цени секса повече от домакинята. Има ли връзка между амбициозността и либидото. 
* Пет мускула кривят лицето при страх, щастие, тъга и гняв. А как стоят нещата при лицемерието?

Интервюто на брой 27 на „Златно време” е с д-р Светлана Пенкова, експерт по биорезонансна диагностика и терапия, която смята, че тихите инфекции са бомба със закъснител. Че е грешка е да лекуваш следствието, а не причината за болестта. Много хора са заразени с борелия, без да имат идея за това, споделя д-р Пенкова. И разяснява пред събеседника си д-р Румен Какарашев нещо, с което все по-рядко се съобразяваме, а именно, че масовият прием на антибиотици развива все по-голяма резистентност към тях.
В рубриката „Ретро спорт” журналистът Румен Жерев разказва за легендарния вратар Лев Яшин, който изигра 326 мача за Динамо.

Още една прелюбопитна история, разказана от колежката ни Жени Викторова – за една прочута българска Пепеляшка – Надя Ножарова, известна още като графиня Де Наваро.
Всичко това – в приложението „Златно време” към утрешния брой на „Телеграф”.