0

Н ай-малко 41 причини да разлистите 41-ви брой на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” утре, 12 януари. В него ще откриете:

Годината започна с нови обвинения срещу една от най-четените писателки - за пореден път Дж. К. Роулинг е атакувана с измислени тези, че подрива „светоусещането” на трансжените и ги дискриминира. Нормално състояние за хора, които не знаят кои са – да търсят себеизява, като се конфронтират с известни личности. Дж. К. Роулинг, която е героиня на брой 41 на „Златно време”, няма проблеми с търсенето на идентичност. Майката на Хари Потър твърди, че не вярва в магията. Тя просто я практикува.

Не сме приключили темата – училището за магии „Хогуортс” сервира на масата прочутия си коледен пудинг. Нищо че Коледата мина, никога не е късно за щипка магия. Пудингът, между другото, се води със сливи. Но се приготвя със сушени кайсии и стафиди. Но при магиите е така – никога не знаеш какво ще се получи, докато не опиташ. А рецептата е от нас.

В рубриката „Любими сериали” – има ли проклятие над шестимата от „Приятели”? Как изглеждат сега актьорите, които приехме в приятелския си кръг и дори нещо повече – чувстваме като наше семейство.

Четиво с висока художествена, но и историческа стойност – колежката ни Жени Викторова представя: Българките в султанския харем. Бракът на Кера Тамара с Мурад I осигурил десет години мир. Соня от Родопите става Айше Сениепервер, любимка е на Абдулхамид I.

Обичате ли мистериите? Всички са чували легендите за Жана Д’Арк. Но не всички знаят, че се е сдобила с особена дарба, танцувайки край Дървото на самодивите. И така – извънземно ли е Орлеанската дева? И дали наистина архангел Михаил и светите Екатерина Александрийска и Маргарита Антиохийска са й нашепвали тайни в ухото.

В рубриката „Ретро спорт” Борислав Костурков разказва как е взел автограф от Пеле.

И още: 
- 7 ранни признака на Алцхаймер – кои промени в поведението служат за аларма.
- Колко кафета да изпием през деня, за да сме енергични, но да не вредим на здравето си. И защо да не пропуснем чаша топло мляко преди сън, ако сме прекалили с кафето – това намалява концентрацията на кофеина.
- Диета за силен имунитет – препоръчва ни я медицинският специалист Златка Борисова
- Как семейство нюйоркчани станаха родители на... катеричка. Ще се умилите от гледката на Малечка-Палечка с плетеното й пуловерче.
- В рубриката „Практични съвети” – как да провесим дъската за гладене на стената и как да обуем с чорап мопа.

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение за златните ни читатели!