0

И два новият 42-ри брой на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф”.

Утре, 19 януари, той ще ви изненада с много екзотика. И с една истинска приказка – такава, каквато само реалният живот може да поднесе.

- Главният герой в нея е куче. Може да сте го виждали на снимки в социалните мрежи – как пътува гратис в градския транспорт в София, точно когато всички са настръхнали от абсурдните правила и цената на билетчето.

Във време, в което нещата, които ни разделят са много повече от тези, които ни събират. Историята на Самуил докосна сърцата на хората и ги накара да се обединят, за да може едно изгубено същество, обречено на мизерен живот на улицата, презрение и лошо отношение от страна на недоброжелатели, да намери любящи сърца, които се отвориха за него.

Кучето Самуил направи невъзможното – накара случайни хора да се обединят в кауза. И това е история за доброто, която трябва да бъде повтаряна и препредавана. Защото няма по-чиста любов от тази, изписана в очите на едно отхвърлено същество, което повярва отново в хората.

- На корицата на златното приложение за златните читатели на „Телеграф” изгрява Саная Ирани, която познаваме като Куши Кумари Гупта Сингх Райзада от сериала „Пътеки към щастието”. Още една вдъхновяваща история за красива, чаровна и и извънредно успешна актриса, която не се разболя от звездна болест, а е все така мила и добронамерена.

Надничаме заедно в кухнята на споменатия сериал – „Пътеки към щастието”, за да разберем как се приготвя любимото пури на Куши – традиционна индийска закуска, нещо като пържен хляб или по-скоро мекици.

- Докато сме на вълна Боливуд, още един поглед по темата – от колежката ни Жени Викторова, която разказва за филмовите икони на Индия Радж Капур и Наргис. Ако сте от поколението, което е въздишало по „Бродяга“ и „Господин 420“, ще ви налегне носталгия. Ако тези филми нищо не ви говорят, ще ви се прииска да ги видите.

- Още един спомен – за магьосника на писаното слово Ърнест Хемингуей. Авторът е колегата ни Румен Жерев.

- В рубриката „Ретро спорт” журналистът Иван Георгиев припомня за бореца Петър Ферещанов, взривен с динамит в устата, защото е изтезавал Бай Тошо.

- Още един българин, който притежава уникален автограф от Краля на футбола Пеле – това е бившият зам.-кмет на Велико Търново Иван Панайотов - Джовани. Какво още има в колекцията му? Две железни корабни оръдия и десетки амуниции на повече от 200 години, извадени от водите на Черно море край северното ни крайбрежие, е възможно да са свързани с корабокрушението на английския параход „Единбург“. За това разказва колегата ни Добромир Радушев.

- Сътрудникът на приложението „Златно време” д-р Румен Какарашев разговаря с кардиолога д-р Кямуран Местан, който съветва да не преяждаме „като попско чедо по Задушница”.

- Самотата удря гърба, вината сковава врата – говорят ли емоциите чрез болките на тялото, разкрива журналистката Ивона Владимирова. Практикуването на медитация може да помогне за подобряване на чревните бактерии на човека, което на свой ред носи ползи за физическото и психичното му здраве – това, според ново изследване.

- Още в приложението „Златно време”: - Защо се сдърпаха звездите от турските сериали Алперн Дуймаз и Аслъ Памук - В рубриката „Практични съвети” – как да измерим брашното, ориза, солта, захарта и останалите съставки в рецептите, ако нямаме домашен кантар. Разбира се, като заменим грамовете и милилитрите с нещо по-лесно – супена лъжица, чаена лъжичка, чаена, кафена чаша.

Тази страница на „Златно време” определено ще бъде заделена встрани, защото ще ви е от голяма полза, докато готвите. Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение за нашите златни читатели!