0

И звънредно тежка ситуация в Пловдив. Стотици пътници бяха блокираха с часове наред заради пожар на гара „Разпределителна“, съобщиха от пожарната в Града под тепетата.

На мястото веднага са изпратени два екипа огнеборци. Пламъците са обхванали и траверсите на жп линията, което наложило НКЖИ да спре електрозахранването.

“С помощта на навременната комуникация между Оперативен център на дирекцията в Пловдив и влаковите диспечери, хора от цяла Южна България ще могат да пътуват нормално за Варна и Бургас, макар и с малко закъснение”, коментираха от пожарната.

Пътуващите обаче недоволстваха. Според тях влакове не е имало през целия ден, а над 6 часа бедстващи хора са стояли на 40-градусовата жега. Сред тях имало възрастни хора, бебета и инвалиди. Те споделят, че през 20 минути по радиоуредбата на Централна гара текло съобщение, че влаковете закъсняват.

Неизвестността изнервила хората до краен предел.

"Търсим помощ. Звъняхме на 112, но ни обясниха, че случаят не е от техните компетенции. Отнякъде чухме, че причината за липсата на влакове са горските пожари. Трябва да се наложи някаква организация, защото е страшно", потресени бяха хората на гарата.

РЗПБЗН - Пловдив

РЗПБЗН - Пловдив

РЗПБЗН - Пловдив