0

Н ово камикадзе на пътя. Шофьор е заснет да фучи с над 200 км/ч в Враца. Клипът се разпространява по социалните мрежи и разбуни духовете.

20-годишният Милен Костадинов сам се похвалил с „постижението“ като качил стори в профила си в Instagram. Оказва се обаче, че младият водач няма как да бъде наказан за нарушението.

"Съставихме му протокол да спазва Закона за движение по пътищата и да не застрашава другите участници в движението. Глоба няма как да се наложи, тъй като скоростта няма как да се засече с техническо средство", коментира пред bTV Николай Стефанов от "Пътна полиция" - Враца.

По думите му, ако нарушението бъде регистрирано от органите на КАТ, водачът щял да получи глоба в размер на около 2000 лева, а книжката е щяло да му бъде отнета.

Момчето е съжалило за постъпката си пред полицаите и пояснил, че това било моментно негово настроение. Оказало се обаче, че 20-годишният младеж има и други нарушения за превишена скорост, като една от глобите е за 1100 лева за това, че е карал със 193 км в час - над два пъти над допустимата скорост на първокласен път.