0

82-годишен търновец запали дома си и поиска да загине вътре в него. В четвъртък около 21,30 ч. живеещи в един от блоковете в кв. „Зона Б“ във Велико Търново забелязали от един от апартаментите да излита дим и се обадили на тел. 112. Когато огнеборците дошли на място установили, че се касае за пожар. Те успели да потушат пламъците, а в едно от помещенията на жилището открили изплашения възрастен собственик.

Пред полицаите и пожарникарите старецът признал, че сам е драснал клечката на пожара. Той отдавна искал да сложи край на живота си, който му бил омръзнал и решил да запали жилището си и да изгори сам в него. След като пламъците обхванали апартамента обаче дядото се изплашил. Животът отново му домилял и той се опитал да изгаси пожара и да излезе навън за да се спаси.

Заради постъпката на възрастният мъж вероятно ще бъде назначена психиатрична експертиза и дори е възможно той да бъде настанен за лечение в психоклиника. За щастие той не е пострадал при пожара.

Пламъците са нанесли само материални щети в жилището. Изгорели са част от мебелите и покъщнината, а стените и таваните на помещенията леко са опушени.