0

С ветовноизвестната оперна прима Александрина Пендачанска ще пее в Плевен на 4 юли. Именитата певица ще се представи заедно с Плевенската филхармония в концертната зала "Емил Димитров" на читалище „Съгласие 1869” от 19:00 ч., съобщиха организаторите.

С нейно участие под диригентството на маестро Найден Тодоров ще бъде представен оперният концерт „Това съм аз”.  С този празник за всички почитатели на оперното изкуство, Александрина Пендачанска отбелязва своя 34-годишен творчески път на сцената.

В оперния концерт са включени произведения от стиловете барок, класика и романтизъм. Певицата ще изпълни някои от любимите на публиката арии от Верди, Росини, Бизе. Концертът е със специалното участие на Ралица Богданова - сопран.  Вече могат да се ангажират места за музикалното събитие от билетните центрове на Плевенската филхармония и от мрежата на Eventim.bg.

От Плевенската филхармония допълват, че за меломаните са подготвили за тази вечер нова продукция на операта „Тоска”. Спектакълът ще започне от 20:30 ч. в Летен театър "Кайлъка". Прочутото произведение на Пучини ще премине под диригентството на Вилиана Вълчева, с участието на Общински хор "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева, вокална група „Арлекино” с ръководител Виолета Боянова. Солисти са български оперни певци със световна кариера - Таня Иванова - сопран, Даниел Дамянов - тенор, Венцеслав Анастасов - баритон, и други. Режисьор е Надежда Христозова. В екипа на мащабната продукция ще вземат участие над 200 души.

Няма опасност за валежи по време на спектакъла, според прогнозата на Националният институт по метеорология и хидрология, цитирана от организаторите на събитието.