0

Ч ака ни бурно априлско време през идващата седмица, обеща климатологът Симеон Матев пред „Телеграф“. Въпреки че температурите ще се понижат, времето ще е пролетно и много динамично.

Още в събота срещу неделя през страната ще мине студен фронт, който ще провокира на много места превалявания, гръмотевици, а температурите ще се понижават и ще са с 10-12 градуса по-ниски от тези в петък.

Така в неделя в цялата страна термометърът ще се движи между 10-15 градуса.

Шофьорите, които пресичат Стара планина, да внимават на Шипка и Троян Кърнаре, където ще вали сняг, който ще се задържи на пътя. На Витиня ще е по-леко, защото снеговалежът ще е мокър. Ще духа хладен вятър.

Понеделник започва с ясно, но студено време, сутринта термометърът ще се движи между 0 и 5 градуса, но през деня ще се качи до 16 градуса.

През деня в Югозападна България ще вали дъжд, а в планините сняг. Във вторник се очакват слаби валежи и на други места в страната, но по-късно през деня ще спрат и облаците ще намалеят.

Сряда е динамична, с вятър, дневни температури между 15-20 градуса, с много слънчеви часове, но и кратък дъжд.

Съществени валежи ще има в четвъртък, когато ще бъде предимно облачно, температурите ще са между 12-17 градуса. В петък обаче облаците ще намалеят, а съботният ден се очертава да е слънчев и топъл, след което в неделя се очаква пак захлаждане и валежи.