0

З адава се леден уикенд. Живакът в термометрите ще сочи между минус 10° и минус 5°. Очаква се максималните температури да бъдат между минус 1° и 4°.

В столицата ще е особено мразовито, като минималната температура ще е около минус 10°, а максималната - около минус 1°, прогнозират синоптиците от Националния институт по хидрология и метеорология.

В неделя и понеделник ще се затопли леко, но средните температури ще останат по-ниски от обичайните. В неделя вятърът ще е слаб от северозапад, облачността от запад ще започне постепенно да намалява, дневните температури ще се повишат с 3-4 градуса. В понеделник над Западна България ще преобладава слънчево време и ще е почти тихо. Над Източна България сутринта облачността ще е значителна, но през деня и там ще намалее до слънчево време, ще духа слаб вятър от север-североизток.

Във вторник и сряда ще има малко по-топъл въздух, но от четвъртък започват валежи, като ще има и сняг, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред bTV. Дори след първа пролет сутрешните температури ще останат отрицателни. „В момента сме от 4 до 6 градуса под нормата, нищо чудно март месец да се окаже студен. На Мусала средната температура в четвъртък бе минус 22 градуса“, каза проф. Рачев. Според големите метеорологични центрове студено ще е времето до 26 март.