0

Т ежка катастрофа стана рано тази сутрин около 05:10 часа преди Благоевград, под "Антените" в посока в София. Лек автомобил БМВ с трима младежи в него се отклонява с голяма скорост от главен път Е-79, минава вляво, удря се в мантинелата, след това и в стълб. Самокатастрофиралият автомобил за миг е обхванат от пламъци.

В колата са пътували 23-годишният Исмет Пачеджиев, който е починал на място, и 24-годишнишните Вадет Хаджиев и Юсни Фетах. Исмет и Вадет са от гърменското село Дебрен, а спътникът им – от село Брезница.

Един от младежите е в реанимация на болницата с множество травми, другият е с руптура на черния дроб. Има опасност за живота им

Ранените били спасени благодарение смелостта, бързината и съобразителността на военнослужещия редник 3-и клас от 3-то бригадно командване Марио Андреев Пейчев, който пътувал от Кюстендил към работното си място в Благоевград. Малко преди разклона за Бело поле и Рилци той вижда горящ автомобил, дим, суматоха и спрели от двете страни на пътното платно други автомобили. Хора се туткали около горящата кола, но редник Пейчев веднага извадил пожарогасителя от своята и започнал да гаси. Когато неговият пожарогасител се изчерпал подали му веднага друг. Докато гасил горящата кола отвътре се чували стонове и викове. В този момент дошли пожарна и линейка, така двама от ранените младежи били извадени и спасени.

Тримата младежи са студенти в София, а преди пътуването са били на дискотека в Благоевград, откъдето са си качили снимки в социалната мрежа Фейсбук.

Военният Марио Андреев

 Военният Марио Андреев