0

П ластични клиники пуснаха оферти с намаление, показа проверка на „Телеграф“. Най-търсени са корекциите на бюста. Така например една от офертите предлага уголемяване на гърдите срещу 5000 лв. вместо 7500 лв. Ваучер с 30% отстъпка вече са си закупили над 500 дами. В обявата се посочва, че в цената са включени консултация, операция, упойка, импланти и всички консумативи, необходими за извършването на операцията, както и един ден болничен престой. За предоперативните изследвания и консултации с кардиолог и анестезиолог се заплаща допълнително.

Предложения

Такъв ваучер вече са си закупили близо 80 души. Сред останалите предложения са корекция на корем, нос, уши и клепачи. Намаленията варират от 10 до над 20 процента. Най-евтината процедура е 1200 лв. за липофилинг на лице. При тази процедура със собствена мастна тъкан се попълват бръчки, уголемяват се устни и се придава обем на тъканите. Най-голямото намаление пък е за липосукция – с 50% надолу. Така цената за интервенцията е 1500 лв. вместо 3 бона.

Резултати

Не само жените обаче се подлагат на корекции. Сред офертите предложения има и за силния пол. Така например над 20 мъже са си закупили ваучери за удължаване и удебеляване на пениса. Офертата обещава, че след процедурата пациентът ще получи с между 1 и 3 см по-дълго достойнство и от 2 до 3 пъти увеличаване на диаметъра. За първата процедура офертата е минус 26% от цената или 3700 вместо 5000 лв. За втората пък цената е 1800 лв. вместо 2500 лв. Друга процедура, от която мъжете все по-често се възползват, е трансплантирането на коса. Това обаче засега не се прави у нас, но клиниките работят в партньорство с чужди и предлагат оферти от тяхно име. Цената с намаление излиза 2600 лв. и в нея е включена операцията с до 4000 присадки, локална анестезия, комплект шампоан и лекарства, посрещане на летището и наличен преводач, както и следоперативното проследяване.

Най-търсени са намаленията от лаборатории

В сайтовете за намаления обаче най-търсени остават тези, пуснати от лабораториите. Над 10 000 души са си закупили ваучер за изследване функцията на щитовидната жлеза с 51% отстъпка. Други над 6 хиляди пък са проверили на промоция хормоните си. По над 3 хиляди души са изследвали нивата на витамин Д или за полово предавани болести. Голям е интересът и към ЯМР с ваучер за 15% отстъпка, скенер с 27% отстъпка и ехомамография на гърди с 44% отстъпка.