0

С илни бури се разразиха в различни части на страната в понеделнишкия следобед. В Търговище падна градушка с големина на грахово зърно. Валежът продължи 15 минути и е бил придружен от вятър.

От местната метеорологична служба съобщиха, че максималната измерена температура през деня е била 26 градуса, а по време на валежа е паднала до 17,7. Дъжд и градушка е имало в редица села в общината, както и във Варненско. Северно от морската ни столица се появи и смерч.

Гръмотевични бури имаше северно от Търговище, Шумен и Варна.

Според последните данни наоколо 5-10 км северно от Варна, валежите са надминали 40 л/кв.м, а в самия град - между 5-15 л/кв.м. Клетките през следващите часове ще се слеят в мезо-конвективна система. Във вторник ще бъде предимно слънчево, сутринта на отделни места по Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд от запад облачността, висока и средна, ще се увеличава, сочи прогнозата за времето, предаде БТА.

На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Северна и Източна България, а в планините над около 1600-1700 m ще вали сняг. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са от 16°-18° в източните до 24°-26° в западните райони.