0

Д исциплинарната комисия към БФC наложи финансови санкции в размер на 27 000 лв. на Левски след дербито срещу Лудогорец от 5-ия кръг.

„Сините” загубиха 0:1 гостуването си на „Хювефарма Арена”, където играха буквално пред своя публика, и имат да плащат за редица провинения и нанесени щети, като все още никой не е разглеждал случая с обидите по адрес на рефера Георги Кабаков, който бе наречен „ибрикчия” (б.р. – официален пост в Отоманската империя, чиято длъжностна характеристика е съсредоточена в подмиване и обслужване на задника на султана) в нарочна позиция от „Герена”.

И така, Левски отнася 1000 лв. за възпламеняване на бомбичка в сектора, 2000 лв. – за хвърлени множество предмети на терена, 3000 лв. – за обидни и нецензурни скандирания, 2000 лв. – за увреждане на материална база, 19 000 лв. – за издигане от феновете на символи, подлежащи на санкциониране съобразно правилата на УЕФА.

ДК задължава „сините” да възстановят щетите на стадиона на Лудогорец, след като бе доказано с видеозаписи, че техни привърженици изпотрошават охранителните камери на трибуните.

Помощник-треньорът Живко Миланов пък няма право да стои на пейката в следващите 3 мача.