0

Б отев тресна с 2:1 Урал в контролна среща, която се игра в условия като тези на Левски. Първото полувреме - слънце, а след това последва порой в комплекса - "JA Sports Centre & Shooting Club"

Първото полувреме бе равностойно. В 9-ата минута опасен пробив отляво по атаката на Урал завърши с точен удар, който бе отразен от Георги Аргилашки. В рамките на следващите 120 секунди Ботев реализира два бързи гола.

В 10-ата минута Рой Херман пусна към Мартин Секулич. Нападателят остана очи в очи с вратаря и стреля, стражът отрази първия удар, но топката отново се върна в Секулич и хърватинът вкара за 1:0.

След по-малко от две минути Секулич се отчете с асистенция. Нападателят подаде по перфектен начин към Емануел Уме, който от движение разстреля стража за 2:0.

Урал стартира по-активно след почивката и в първите минути играта се водеше в половината на Ботев. Силните минути на руснаците дадоха нужния ефект в 59-ата минута. Атака отляво завърши с остро центриране и нападател засече от движение, разписвайки се за 2:1.

В петък Ботев ще изиграе последната си контрола по време на лагера в Дубай. Съперник на „канарчетата“ ще бъде един от най-силните руски отбори – Спартак Москва. Както е известно, те за разлика от Левски решиха да изпълнят договорката си с тези клубове, а не да откажат контролите с тях и да плащат неустойки.

СТАРТОВИЯТ СЪСТАВ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Рой Херман, Мартин Секулич, Джеймс Етоо, Николай Минков, Точукву Ннади, Джаспър Ван Хертъм, Атанас Чернев, Уме Емануел, Роберто Пунчец, Михаил Прокопиев