0

Р ъководството на Ботев Пловдив излезе с официална позиция, в която увери привържениците на отбора, че клубът се намира в “отлично състояние” и няма финансови проблеми.

Повод за позицията на “жълто-черните” стана твърдението на строителя на стадион “Христо Ботев” - Илиян Филипов, който в четвъртък алармира, че сметките на футболния клуб са запорирани заради неплащане по договори с фирми и физически лица. От Ботев признаха, че е имало забавяне на плащания по някои направления, но по логистични причини, а не поради финансови затруднения.

“Уважаеми Ботевисти,

Във връзка с появилите се в общественото и медийно пространство информации, касаещи финансовото здраве на любимия ни клуб, сме длъжни да ви уверим, че същият се намира в отлично състояние и няма никакви проблеми от подобен характер.

В желанието си да бъдем коректни към хората, с които работим, а и честни пред цялата общественост, ще уточним, че действително имаше забавяне на разплащанията по определени направления.

Същите не бяха поради финансови затруднения на собственика на клуба – г-н Антон Зингаревич, а поради чисто логистични причини.

Уверяваме както нашите партньори, така и всички Ботевисти, че пречките са преодолени и в рамките на няколко работни дни ПФК Ботев отново ще бъде в обичайното си финансово състояние, а именно без задължения към никой.

Използваме случая да благодарим на всички наши партньори и контрагенти, които проявиха разбиране в създалата се ситуация и не нагнетиха излишно напрежение преди важните футболни срещи, които предстоят пред представителния мъжки отбор”, се казва в официалната позиция на Ботев Пловдив.